Gele Bank

Voorkant

In het midden staat het Mayazegel van de gele krijger met twee vleugels van een adelaar aan beide kanten. Het geheel vormt een vogel die een ei legt. Ik ben zelf de gele krijger die geboren wordt uit het ei. Of is het de geboorte van het project?Achterkant

De zegels Zon en Ster vormen samen een geheel. De dag waarop de banken en de zuil in het stadshart geplaatst worden heeft als zegel de Ster en op de dag van de onthulling is het mayazegel de Zon aan de beurt, de laatste van de 20 zonnezegels! Fantastisch hoe dit tijdens het ontwerpen blijkbaar al in de lucht zat.

Linkerzijkant

In de vorm van twee taarten wordt op de bank een Wavespell of golfbetovering uitgebeeld. Een Wavespell is een reeks van 13.In de 13 manen Mayakalender komt het getal 13 o.a. terug in de tonen. Elk mayazegel kent 13 verschillende tonen. De toon die bij jouw zegel hoort geeft de beweging aan waarmee jij dingen doet. De tonen worden weergegeven in een streep – stip notatie. Elke stip is een, vijf stippen worden als een streep weergegeven.